Bukovica 2015

datum: 03.12.2015

Tretjega decembra  smo  LK Vogrsko, Kulturno društvo Slavec iz Solkana, in občina Renče Vogrsko izvedli dobrodelno prireditev Bukovica 2015. Zbrana sredstva smo namenili za projekt boterstvo za po enega učenca O.Š. Šempeter in enega učenca O.Š. Renče.

 Prireditev je v celoti dosegla svoj namen. Zbrali smo prostovoljne prispevke, gledališka skupina Face nam je pripravila simpatično gledališko predstavo, za zaključek pa nam nam je s svojim vrhunskim petjem virtuozno klavirsko spremljavo priredila nepozabno predstavo  naša lionka Lucienne Lončina.

Na prireditvi smo  izročili ravnateljema osnovnih šol ček za  projekt boterstvo učencema.Vsako leto sptremlja tpo prireditev tudi zaključek prireditve Plakat miru

V Lions klubu Vogrsko smo tudi letos skupaj z OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici pristopili k projektu Plakat miru. Po odmevnem rezultatu iz lanskega leta, ko smo imeli izmed petih poslanih del kar tri med finalisti, smo rezultat ponovili oz. relativno celo izboljšali. V aktivnostih na letošnjo temo »Mir povezuje« je sodelovalo 17 učenk in učencev. Izmed štirih poslanih del jih imamo ponovno tri med 24 najboljših na nivoju distrikta.

Aktivnosti z šolo so stekle v začetku septembra in se zaključile 10. novembra, ko smo z mentorico go. Tjašo Gorjup opravili izbor štirih del in jih poslali koordinatorki za Plakat miru na nivoju distrikta.

Na dobrodelni prireditvi dne 3.12.2015 v kulturnem domu v Bukovici smo izbrana štiri dela Roka Klančiča, Kaje Winkler, Mete Skočaj in Gaje Žnidarčič iz 8. razredov, razstavili in podelili priznanja. Priznanje smo podelili tudi mentorici ga .Tjaši Gorjup in OŠ Ivana Roba, ki jo je na prireditvi zastopal ravnatelj g. Primož Hvala Kamenšček.

Istočasno smo na razstavi prikazali tudi dela naših treh lanskih finalistk in sicer Maje Komic, Laure Drašček in Demetre Dedić Milesi.

Priznanja letošnjim trem finalistom na nivoju distrikta bodo podeljena 9.4.2016 v Ljutomeru.

Osnovno šolo Ivana Roba smo ponovno povabili k sodelovanju za Plakat miru 2016/17.

 

Gradivo pripravila:  Dragan Valenčič, koordinator Plakata miru in Janko Štimnikar predsednik LK Vogrsko  2015-2016

 

Link do Plakata miru:

http://lions-d129.si/plakat-miru_507

 

Seznam dogodkov