Obletnica ustanovnega večera kluba - Charter night

datum: 08.09.2023

 Tradicionalno v Lions klubu Vogrsko začenjamo Lionistično leto z praznovanjem obletnice klubske ustanovitve, ki sodi med večje tudi humanitarne dogodke. Priprave na ta dogodek so se letos začele prej. Razlog je bil v največji elementarni nesreči v zgodovini Slovenije -  katastrofalnih poplavah, ki so 4.8.2023 prizadele večji del Slovenije še posebej pa Koroško, Savinjsko dolino, del Gorenjske in del osrednje Slovenije. Predsednik kluba Kristjan Rijavec je takoj po nesreči sklical delovni sestanek predsedstva kluba na katerem je bilo dogovorjeno, da se praznovanje obletnice kluba organizira v najkrajšem času in zbrana sredstva nameni prizadetim v poplavah od katerih so mnogi izgubili vse premoženje skupaj z njihovimi domovi. Lion Janko Štimnikar, ki je v Lions klub Vogrsko prišel iz Lions kluba Slovenj Gradec je bil zadolžen, da skupaj z njegovim nekdanjim klubom ugotovijo in predlagajo komu lahko skupaj pomagamo. 

Obletnico ustanovnega večera smo tako praznovali 8.9.2023, mesec dni prej kot je bilo to običajno, na sedežu kluba na Dvorcu Vogrsko. Poleg formalnega dela prireditve z primopredajo predsedniške funkcije v Lions in Leo klubu ter sprejemu novega člana Lions kluba je bil osrednji del druženja humanitarnost oz. pomoč prizadetim v poplavah in priprave na pogozdovanje Krasa po katastrofalnem požaru v predhodnem letu.

Obletnica oz. druženje je tokrat potekalo večinoma v zunanjem delu dvorca v sproščenem vzdušju in z minimalnimi stroški, da bi bil humanitarni izplen prireditve čimuspešnejši.

Zbrali smo 2.300,00 Eur in jih namenili družini iz območja Slovenj Gradca."

Seznam dogodkov