Dobrodelna gledališka predstava in Plakat miru

datum: 07.03.2024

Lions klub Vogrsko in Občina Renče – Vogrsko sta v četrtek 7.3.2024 izvedla dobrodelni kulturni dogodek, kjer so se povezale umetnost, dobrodelnost in skupnostna podpora mladim talentom!    

Lions klub Vogrsko se je takrat odločil, da bo donacija iz gledališke predstave bolj usmerjena v dobrodelnost kot humanitarnost. Namen je bil podpreti mladega talentiranega glasbenika Tinaja Marca Baša, učencu Godbeniške šole pri Pihalnem orkestru Vogrsko pri uresničevanju njegovih sanj in ciljev, ki zahtevajo veliko časovnega in materialnega odrekanja, tako s strani samega umetnika kot tudi njegove družine.

Po gledališki predstavi  »Tri sestre« v izvedbi GD Kontrada  Kanal so bila podeljena priznanja učencem OŠ Branika in Dornberka, ki so sodelovali v natečaju Plakat miru. Natečaj spodbuja otroke po vsem svetu, da izrazijo svoje zamisli o miru skozi risbe. V preddverju dvorane je bila simbolično odprta razstava PLAKAT MIRU, na kateri so razstavljena dela otrok obeh šol.

Na odru je bil vice guverner lionov Vlado Gobec, ki je podelil priznanja učencem, mentorjem in šolam.

Za finale večera je bil glasbeniku Tinaju Marcu Bašu izročen ček z današnjo donacijo. Tinai, star 12 let, je že pet let navdušen harmonikaš. S svojim talentom je dosegel dva odmevna mednarodna uspeha in si prislužil nastop na Evropskem prvenstvu. Poleg harmonike se je učil tudi igrati pozavno ter bil član Godbeniške šole pri Pihalnem orkestru Vogrsko.

 

Župan g. Tarik Žigon in predsednik LK Vogrsko, Kristjan Rijavec, sta na odru izročila donacijo Tinaju Marcu Bašu. Na koncu večera je Tinai odigral tri skladbe, pri čemer je prvo posebej posvetil vsem ženskam ob jutrišnjem mednarodnem prazniku Dnevu žena.

Seznam dogodkov